Namak Pare (Hartig ongedesemd brood) |
|
50 gr ghee 100 gr harde tarwebloem 1/2 theelepel zout 1 theelepel lavas- of karwijzaad 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels water plantaardige olie om te bakken |
|
BereidingVerhit de ghee in een steelpan met dikke bodem tot er bijna walm omhoog kringelt. Zeef bloem en zout in een kom en roer het lavas- of karwijzaad erdoor. Giet de hete ghee erover en meng goed. Voeg yoghurt en water toe en meng tot een vochtig deeg.Kneed het deeg in de kom 5-10 minuten; zet weg en laat ± 20 minuten rusten. Keer het deeg op een werkblad en rol het uit tot een vierkant van 2 cm dik. Snijd het deeg in ± 12 blokjes. Verhit wat olie heet in een koekenpan met dikke bodem en bak de blokjes in porties in ± 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze koud. NotitiesNoot: Dit is een simpele maar heel smakelijke snack. Het geheim zit hem voor een deel in de zaadjes. Dit brood is tot 1 week houdbaar in een luchtdichte doos. |
Home > Recepten