Home > Recepten

Namak Pare (Hartig ongedesemd brood)

50 gr ghee

100 gr harde tarwebloem

1/2 theelepel zout

1 theelepel lavas- of karwijzaad

2 eetlepels yoghurt

2 eetlepels water

plantaardige olie om te bakken
  • Omschrijving recept: Brood; Indiaas
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de ghee in een steelpan met dikke bodem tot er bijna walm omhoog kringelt. Zeef bloem en zout in een kom en roer het lavas- of karwijzaad erdoor. Giet de hete ghee erover en meng goed. Voeg yoghurt en water toe en meng tot een vochtig deeg.

Kneed het deeg in de kom 5-10 minuten; zet weg en laat ± 20 minuten rusten. Keer het deeg op een werkblad en rol het uit tot een vierkant van 2 cm dik. Snijd het deeg in ± 12 blokjes.

Verhit wat olie heet in een koekenpan met dikke bodem en bak de blokjes in porties in ± 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze koud.

Notities

Noot: Dit is een simpele maar heel smakelijke snack. Het geheim zit hem voor een deel in de zaadjes. Dit brood is tot 1 week houdbaar in een luchtdichte doos.