Home > Recepten

Tandooriroti

125 gr yoghurt

450 gr bloem

1 theelepel suiker

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

1 1/2 zakje snel werkend gist

1 afgestreken eetlepel geklaarde of ongezouten boter

1 middelgroot ei, losgeklopt

150 ml warme melk
  • Omschrijving recept: Roti; Indiaas
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de yoghurt glad en zet hem apart.

Zeef boven een grote kom de bloem met de suiker, het bakmeel, zout en de gist en meng er de boter door. Voeg de yoghurt en het ei toe en kneed flink, met de hand of met een mixer. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en kneed het deeg tot het glad is en terugveert als u het indrukt. Doe het deeg in een ruime plastic zak en bind de zak bovenaan dicht, zodat het deeg genoeg ruimte heeft om te rijzen.

Spoel een grote, metalen of geėmailleerde kom met heet water om en zet de zak met deeg erin. Als u niet zo'n kom heeft, kunt u ook een steelpan gebruiken.

Zet de kom op een warme plaats en laat het deeg in 30-45 minuten rijzen tot het volume bijna is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Leg op een vel bakpapier een stuk ingevet vetvrij papier of perkamentpapier.

Draai van het deeg 8 gelijke ballen en druk elke bal tussen de handpalmen plat. Bestuif de afgeplatte ballen licht met bloem en rol ze voorzichtig uit tot een schijf van 10 cm doorsnee, leg de schijven op het bakpapier en bak de roti's hoog in de oven (10-12 minuten), keer ze om en bak ze nog 2 minuten.