Home > Recepten

Besani roti 2 (Gebakken kikkererwtenbrood)

2 kopjes erwtenmeel

2 kopjes tarwemeel

zout naar smaak

1 fijngehakte middelgrote ui

water

gesmolten boter
  • Omschrijving recept: Roti; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef het erwtenmeel en het tarwemeel met het zout in een schaal en voeg daarna de uien en zoveel water toe dat een vast, maar goed kneedbaar deeg ontstaat.

Dek dit met een vochtige doek af en laat het minstens 1 uur staan.

Verdeel het deeg dan in 12 stukken, vorm deze tot kogels en rol die op een met meel bestrooide plank uit tot ze net iets dikker zijn dan een rijks-daalder.

Rooster deze plakken na elkaar 6-8 minuten in een droge, hete pan (het liefst een ijzeren pan), beweeg de pan daarbij voortdurend en draai de plakken om de 2 minuten om.

Bestrijk de broodjes die klaar zijn met gesmolten boter, laat de boter intrekken en dien ze nog warm op.