Home > Recepten

Aloo Palak (Spinazie/aardappelgerecht)

1000-1250 gr versgehakte spinazie

3 uien

3-4 in dobbelsteentjes gesneden aardappelen

3 middelgrote tomaten

7 eetlepels plantaardige olie

1/4 liter volle yoghurt

1/4 theelepel kurkuma

1/2 theelepel komijnpoeder

1/8 liter water

1/4 theelepel kardamompoeder

1/4 theelepel korianderpoeder

1 mespunt kaneel

zout, peper

1/4 liter room
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Groentegerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de uien fijn en fruit ze in wat olie lichtbruin. Vermeng de uien met de yoghurt en zet dit apart.

Snijd de tomaten klein en bak ze met de kurkuma zachtjes 5-7 minuten in de rest van de olie.

Voeg de rest van de kruiderij toe en laat nog 5 minuten zacht bakken.

Voeg het ui-yoghurtmengsel en het water toe en laat het geheel onder veelvuldig roeren 10-15 minuten zachtjes koken.

Voeg dan de spinazie toe en laat die 15 minuten mee sudderen (roer vaak).

Voeg de aardappels toe en laat ze gaar worden; blijf alles steeds goed door elkaar roeren.

Voeg, als de aardappels gaar zijn, de room toe en laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur staan.