Home > Recepten

Aloo Ko Achar (Aardappelsalade uit Nepal)

500 gr kleine aardappelen

4 jalapeņopepers, zaad verwijderd en in lange reepjes gesneden

het sap van 1 limoen

zout

1/4 kop geroosterde sesamzaden

1 theelepel kurkumapoeder

1 theelepel komijnzaadjes

2 hele gedroogde chilipepers

3 theelepels graanolie of mosterdolie

1/8 liter water

1/2 kop versgehakte koriander
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Salades; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil, haal de schil eraf en snijd ze in kleine stukjes.

Vermeng de aardappelen met de kurkuma, het zout, de sesamzaden, het limoensap, de helft van de koriander en het water.

Meng goed.

Verhit de mosterdolie in een klein pannetje, voeg de komijnzaadjes en de rode chili toe, bak ze goudbruin en voeg dan de jalapeņopepers toe en laat nog een minuutje bakken.

Giet dit mengsel over de aardappelen en meng grondig.

Garneer met de rest van de verse koriander.