Home > Recepten

Aardappeltjes met maanzaad

5 eetlepels olie

1/2 theelepel uiezaadjes (eventueel)

1 theelepel komijnzaadjes

4-6 tenen knoflook, gepeld en geperst

1 theelepel versgemalen zwarte peper

1/2 theelepel gemalen kurkuma

700 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

1 verse groene chilipoeder, fijngesneden

6 eetlepels wit maanzaad

1 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een gietijzeren pan (of een met anti-aanbaklaag)

tot er een lichte walm afkomt. Neem de pan van het vuur en voeg de ui- en komijnzaadjes toe.

Voeg, zodra de zaden beginnen te knappen, de knoflook toe en zet de pan weer op half vuur.

Doe de zwarte peper en de kurkuma erbij, roer flink en voeg de aardappelblokjes en de groene chilipeper toe.

Bak de aardappelen 2-3 minuten onder voortdurend omscheppen.

Zet het vuur op laag, leg het deksel op de pan en laat de aardappelen in 12-15 minuten gaar worden. Schep af en toe om.

Maal het maanzaad vrij grof in een koffiemolen en voeg het aan de aardappelen toe.

Zet het vuur op half en bak het mengsel van aardappel en maanzaad nog 5-6 minuten. Schep vaak om.

Voeg het zout toe, schep om en neem de pan van het vuur.