Kumquatchutney |
|
150 gr kumquats 100 gr rozijnen 2 appels 1 1/2 dl azijn 1/2 theelepel zout 1 theelepel chilipoeder 100 gr bruine suiker 1 theelepel gemalen kruidnagel 2 theelepels kaneel |
|
BereidingWas de kumquats goed en verwijder de kroontjes.Snijd ze in dunne plakjes en verwijder de pitjes. Spoel de rozijnen in een zeef onder heet stromend water af en laat ze uitlekken. Schil de appels en maak ze schoon. Snijd ze in schijfjes en besprenkel die met 2 eetlepels azijn. Doe de kumquats, de rozijnen, de appels, de rest van de azijn, het chilipoeder, de bruine suiker, de kruidnagel en de kaneel in een pannetje, breng dit aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes koken;, schep af en toe om. Spoel intussen een goed afsluitbare pot met heet water en soda af, spoel met heet water na en laat op een schone theedoek uitdruipen. Doe de kumquatchutney in de pot over en sluit hem af. laat afkoelen en bewaar de pot in de koelkast. lekker bij oosterse gerechten. |
Home > Recepten