Nariyal kheer (kokospudding) |
|
1 liter boerenland melk 80 gr suiker 100 gr geraspte kokos 25 gr boter of ghee 40 gr rozijnen 4 geplette groene kardamompitten 4 draadjes saffraan 40 gr geschaafde amandelen 40 gr gepelde pistachenoten eventueel 1 eetlepel rozenwater (toko) |
|
BereidingBreng de melk en de suiker in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en laat ± 5 minuten inkoken.Rooster de kokos in de hete boter of ghee in ± 3 minuten goudbruin en roer de kokos door de melk. Laat de kokosmelk al roerend zachtjes inkoken tot 5 dl. Voeg de rozijnen, kardamom en saffraan toe en laat nog ± 5 minuten trekken. Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen en in de koelkast in ± 4 uur koud worden. Rooster de amandelen en de pistachenoten in een droge koekenpan licht. Verdeel de kheer (eventueel met rozewater besprenkeld) over de coupes en bestrooi met noten. |
Home > Recepten