Home > Recepten

Nariyal kheer (kokospudding)

1 liter boerenland melk

80 gr suiker

100 gr geraspte kokos

25 gr boter of ghee

40 gr rozijnen

4 geplette groene kardamompitten

4 draadjes saffraan

40 gr geschaafde amandelen

40 gr gepelde pistachenoten

eventueel 1 eetlepel rozenwater (toko)
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de melk en de suiker in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en laat ± 5 minuten inkoken.

Rooster de kokos in de hete boter of ghee in ± 3 minuten goudbruin en roer de kokos door de melk.

Laat de kokosmelk al roerend zachtjes inkoken tot 5 dl.

Voeg de rozijnen, kardamom en saffraan toe en laat nog ± 5 minuten trekken.

Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen en in de koelkast in ± 4 uur koud worden.

Rooster de amandelen en de pistachenoten in een droge koekenpan licht.

Verdeel de kheer (eventueel met rozewater besprenkeld) over de coupes en bestrooi met noten.