Home > Recepten

Kheer (romige rijstpudding)

6 dl melk

100 gr suiker

50 gr rijstemeel

2 theelepels gehakte pistachenoten

2 theelepels geblancheerd amandelschaafsel

1/2 theelepel rozenwater
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de melk aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Roer de suiker erdoor en voeg al roerende het rijstemeel langzaam toe. Voeg dan de noten toe en kook al roerende tot het mengsel indikt.

Neem de pan van het vuur en roer het rozewater erdoor.

Laat afkoelen en serveer koud.

Notities

Noot: Op ieder moslimfeest, zoals Id-UI-Fitr, gehouden aan het eind van de Ramadan, hebben bepaalde zoete schotels de voorkeur. Men is op zijn mooist gekleed en bezoekt familie en vrienden, waar men op de thee wordt genodigd en traditionele zoetigheden krijgt voorgeschoteld als Sewian of Kheer.

Kheer is gebaseerd op rijstemeel, dat in Aziatische winkels verkrijgbaar is. Maar u kunt het ook thuis maken door gewoon rijst te malen in een koffiemolen, blender of keukenmachine, of zelfs in een vijzel.