Home > Recepten

Beveca (kokospudding)

2 verse kokosnoten

4 1/2 dl kokend water

250 gr basterdsuiker

200 gr rijstemeel

2 geklopte eieren

50 gr amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Steek de 'ogen' van de noten door, vang het sap op en bewaar het. Kraak de noten en haal de kokos eruit. Rasp de kokos in een kom en giet het kokende water erover. Laat 15 minuten weken en giet alles dan door een zeef, bekleed met dubbelgevouwen kaasdoek, in een kom. Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit. Gooi de uitgeknepen kokos weg. Meng de gezeefde kokosmelk met het sap uit de noten en klop de overige ingredienten erdoor.

Doe het mengsel in een grote pan met dikke bodem en breng aan de kook. Temper het vuur, laat al roerend zachtjes koken tot het dik wordt. Giet het in een ingevette ronde bakvorm van 20 cm. Bak 30 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is.

Serveer de pudding warm.