Home > Recepten

Ijs, Indiaas

1 blikje gecondenseerde melk á ± 400 ml

400 ml volle of boerenlandmelk toe.

8-10 volle eetlepels suiker (bij ongezoete gecondenseerde melk)

een scheut slagroom

4 eetlepels kaneel

2 eetlepels kardamom

6 kardamomzaden

wat saffraan

± 2 eetlepels citroenzuur
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

gr in een steelpannetje met anti-aanbaklaag of in een wok.

Voeg hieraan dezelfde hoeveelheid volle of boerenlandmelk toe.

Voeg, als u ongezoete gecondenseerde melk gebruikt, aan dit mengsel nog 8-10 volle eetlepels suiker toe.

Voeg een scheut slagroom toe, zet de pan op laag vuur en voeg er 4 eetlepels kaneel, 2 eetlepels kardamom en 6 kardamomzaden bij.

Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het, onder regelmatig roeren, 10 minuten zachtjes koken.

Kook de laatste minuut ook wat saffraan mee en verwijder de kardamomzaden.

Laat het mengsel in de koelkast tot 15°C of lager afkoelen.

Voeg dan ± 2 eetlepels citroenzuur toe en doe het mengsel in een mooie vorm.

Zet de vorm 1 nacht in de vriezer.