Home > Recepten

Shrikand

3 bekertjes Bulgaarse yoghurt á 425 gr

1/4 theelepel saffraandraadjes

1 eetlepel heet water

75 gr poedersuiker

1 volle eetlepel gemalen amandelen

1/2 theelepel kardamom

1/4 theelepel nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de yoghurt in een schone neteldoek of fijnmazige theedoek, breng de vier punten bij elkaar en leg er een stevige knoop in. Hang de bundel op boven de gootsteen en laat het water eruit druipen. Laat het een hele nacht hangen.

Voeg de saffraandraadjes aan het hete water toe en zet het kommetje afgedekt weg.

Maak de knoop van de doek voorzichtig los, doe de inhoud in een kom en klop de uitgelekte yoghurt met een garde glad. Voeg de suiker toe en klop die door de yoghurt.

Voeg de gemalen amandelen, kardamom en nootmuskaat toe en roer die erdoor.

Roer de saffraandraadjes samen met het water waarin ze zijn geweekt door het mengsel.

Serveer dit dessert gekoeld.