Home > Recepten

Baklava 7 (Afghaans)

250 gr boter

1 theelepel versgemalen kardamom

1 theelepel kaneel.

2 vellen fyllodeeg

2 eetlepels gesmolten boter

amandelen

cashewnoten



Siroop:

3 1/2 dl water

350 gr suiker

1 theelepel vers citroensap.
  • Omschrijving recept: Gebak; Afghaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Smelt op heel laag vuur 250 gr boter.

Vermeng in een klein schaaltje 1 theelepel versgemalen kardamom met 1 theelepel kaneel.

Leg 2 vellen fyllodeeg op een stuk bakpapier en smeer er met een kwastje 2 eetlepels gesmolten boter over.

Verdeel er dan een dun laagje amandelen en een klein beetje van het kaneel-kardamommengsel over.

Herhaal dit enkele malen en smeer op het bovenste laagje deeg alleen gesmolten boter.

Bak de baklava op 190°C tot het fyllodeeg goudbruin is.

Neem de baklava dan uit de oven en bereid de siroop.

Vermeng voor de siroop 3 1/2 dl water met 350 gr suiker en 1 theelepel vers citroensap.

Breng dit mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de siroop 5 minuten sudderen.

Snijd de nog warme baklava in kleine driehoekjes en druppel er de siroop over.

Bestrooi de baklava tot slot met gehakte cashewnoten.