Baklava 7 (Afghaans) |
|
250 gr boter 1 theelepel versgemalen kardamom 1 theelepel kaneel. 2 vellen fyllodeeg 2 eetlepels gesmolten boter amandelen cashewnoten Siroop: 3 1/2 dl water 350 gr suiker 1 theelepel vers citroensap. |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 190°C.Smelt op heel laag vuur 250 gr boter. Vermeng in een klein schaaltje 1 theelepel versgemalen kardamom met 1 theelepel kaneel. Leg 2 vellen fyllodeeg op een stuk bakpapier en smeer er met een kwastje 2 eetlepels gesmolten boter over. Verdeel er dan een dun laagje amandelen en een klein beetje van het kaneel-kardamommengsel over. Herhaal dit enkele malen en smeer op het bovenste laagje deeg alleen gesmolten boter. Bak de baklava op 190°C tot het fyllodeeg goudbruin is. Neem de baklava dan uit de oven en bereid de siroop. Vermeng voor de siroop 3 1/2 dl water met 350 gr suiker en 1 theelepel vers citroensap. Breng dit mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de siroop 5 minuten sudderen. Snijd de nog warme baklava in kleine driehoekjes en druppel er de siroop over. Bestrooi de baklava tot slot met gehakte cashewnoten. |
Home > Recepten