Home > Recepten

Mango roomijs (Am ka kulfi)

400 gr mangomoes (blik)

3 eetlepels heldere honing

6 dl room of crème fraîche

50 gr gemalen amandelen

4 eiwitten
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de mango in een steelpan en roer de honing erdoor tot deze is gesmolten. Neem van het vuur en roer de room en amandelen gelijkmatig erdoor. Laat het mengsel wat afkoelen.

Giet het mengsel in een vriesbak en vries 4 uur tot het aan de randen stijf wordt en verder halfvast is. Doe het ijs over in een kom en maak het stuk met een vork.

Sla de eiwitten stijf, vouw ze door het half bevroren ijsmengsel en doe terug in de vrieslade. Vries nog 4 uur tot alles vast is. Laat het ijs minstens 20 minuten staan op kamertemperatuur om zacht te worden, alvorens te serveren.

Serveer het in plakken of in bollen in gekoelde glazen.

Notities

Noot: Dit is heel machtig, maar verfrissend ijs, dat de heerlijke smaak van mango combineert met room. In India zou men een nogal slechte kwaliteit room, bekend als moicli, gebruiken, maar gelukkig is de room hier veel beter en dus ook het ijs. Voor dit recept kan men verse mango's nemen, maar mangomoes uit blik is makkelijker en de smaak wordt er echt niet minder van. Gebruikt u plakken mango uit blik, draai ze dan tot moes in een blender of keukenmachine. Omdat Kulfi nogal machtig is, serveert men het in kleinere porties dan normaal.