Home > Recepten

Firni (pudding met gedroogd fruit en noten)

3 dl melk

45 gr gemalen rijst

1 eetlepel gemalen amandelen

1 blik gecondenseerde melk (500 gr)

50 gr suiker

1 eetlepel rozenwater

1 theelepel gemalen kardamom

25 gr amandelschaafsel

25 gr pistaches, gekneusd

25 gr gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de melk op half vuur in een steelpan met een zware bodem.

Roer de gemalen amandelen door de gemalen rijst, strooi het mengsel gelijkmatig in de melk en breng het al roerend aan de kook.

Voeg de gecondenseerde melk en de suiker toe en laat alles al roerend 6-8 minuten op laag vuur koken.

Haal het van het vuur en laat afkoelen. Roer af en toe om te voorkomen

dat er een vel op komt.

Roer het rozenwater en de gemalen kardamom erdoor.

Houd enkele amandelsnippers, pistaches en abrikozen apart voor de garnering en roer de rest door de pudding.

Schenk de pudding voor het opdienen in een kom en strooi er de apart gehouden stukjes fruit en noten op.

Serveer de pudding warm of koud.