Home > Recepten

Halwa Sooji (griesmeel Halwa)

100 gr sooji (griesmeel)

100 gr suiker

4 dl water

30 gr geschaafde amandelen

30 gr gehakte pistachenoten

100 gr ghee

1/4 theelepel saffraan

8 groene kardamoms
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de suiker met het water, voeg de kardamomdoppen toe (bewaar de zaden) en laat dit ± 5 minuten zachtjes koken tot de suiker geheel is opgelost.

Neem de pan van het vuur en zeef het mengsel door een katoenen doek.

Verwarm de saffraan een beetje, stamp hem met een theelepel water in een kleine vijzel fijn en meng dit door de uitgelekte siroop.

Verhit de ghee, voeg de griesmeel toe en roer op laag vuur tot het mengsel licht crèmekleurig wordt en de ghee de wanden van de pan niet meer raakt.

Voeg dan de siroop toe en roer flink tot die in de griesmeel is opgenomen.

Roer er de geplette kardamomzaden, de geschaafde amandelen en de gehakte

pistachenoten door en serveer de griesmeel warm, desgewenst versierd met zilverblad.