Home > Recepten

Shir-berinj (Rijstpudding uit afghanistan)

100 gr rijst

1/2 liter melk

100 gr suiker

100 gr rozijnen (Sultana)

rozenwater of vanillesaus

pistachenoten
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Afghaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rijst en laat hem uitgespreid op een plat bord drogen.

Plet de rijst, als die helemaal droog is, tot de korrels ongeveer 1/3 van de oorspronkelijke grootte hebben.

Kook de melk en laat die, onder voortdurend roeren, tot ± ¾ inkoken.

Voeg dan de rijst toe en laat die een paar minuten koken.

Voeg de suiker en de rozijnen toe en laat koken tot een dikke custard ontstaat (10-15 minuten).

Neem de pan van het vuur, breng de pudding op smaak met rozenwater of vanillesaus en garneer met pistachenoten.

U kunt deze pudding warm of koud serveren.