Home > Recepten

Ras Malai 2

900 gr Ricotta kaas

1 liter room

1 liter melk

450 gr suiker

5 kardamompeulen

1 laurierblad

1 theelepel vanillemerg

rozenwater
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 350 gr suiker met de Ricotta.

Doe dit in een platte schaal, dek af met aluminiumfolie en bak het 75 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven (de kaas moet hard zijn geworden en een bleekbruine kleur hebben gekregen).

Laat onder veelvuldig roeren de room en de melk op zeer laag vuur ongeveer tot de helft indikken, voeg hier de rest van de suiker (100 gr), de kardamompeulen, de laurier, het vanillemerg en het rozenwater aan toe (en ieder ander smaakje dat u lekker vindt) en warm alles enkele minuten goed door.

Snijd de gebakken kaas in blokjes van 2 1/2 cm en voeg die aan de hete massa toe.

Laat het geheel enkele uren in de koelkast afkoelen.