Home > Recepten

Nasi goreng Balikpapan

500 gr gekookte rijst

2 grote fijngesneden uien

2 fijngesneden teentjes knoflook

trassie

slaolie

sambal

zout

peper

nootmuskaat

2 el ketjap manis

stukjes fijngesneden prei

wat fijngesneden selderij

1/2 in schijfjes gesneden komkommer

gebakken uitjes

atjar

100 gr in reepjes gesneden ontbijtspek

mespuntje kencur

250 gr kip in stukjes of hamlappen of garnalen
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is.

Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan) bij en maak het af met de kruiden.

Voeg, als het vlees bruin is, het spek toe en laat staan tot dit goed gaar is.

Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en roer goed om tot de rijstkorrels los zijn.

Giet er wat ketjap over en doe er sambal naar smaak bij.

Hussel het geheel weer goed door elkaar.

Meng er de prei en de selderij als laatste door en dienen op in een diepe schaal.

Garneer het geheel met gebakken spiegeleieren en de plakjes komkommer.

Notities

Geef er kroepoek, zoute vis en atjar bij.