Nasi goreng Balikpapan |
|
500 gr gekookte rijst 2 grote fijngesneden uien 2 fijngesneden teentjes knoflook trassie slaolie sambal zout peper nootmuskaat 2 el ketjap manis stukjes fijngesneden prei wat fijngesneden selderij 1/2 in schijfjes gesneden komkommer gebakken uitjes atjar 100 gr in reepjes gesneden ontbijtspek mespuntje kencur 250 gr kip in stukjes of hamlappen of garnalen |
|
BereidingFruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is.Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan) bij en maak het af met de kruiden. Voeg, als het vlees bruin is, het spek toe en laat staan tot dit goed gaar is. Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en roer goed om tot de rijstkorrels los zijn. Giet er wat ketjap over en doe er sambal naar smaak bij. Hussel het geheel weer goed door elkaar. Meng er de prei en de selderij als laatste door en dienen op in een diepe schaal. Garneer het geheel met gebakken spiegeleieren en de plakjes komkommer. NotitiesGeef er kroepoek, zoute vis en atjar bij. |
Home > Recepten