Home > Recepten

Nasi goreng 7 Chinees

500 gr gekookte rijst

100 gr ham

200 gr gesneden uien

4 eieren

3 fijngesneden teentjes knoflook

4 el reuzel

100 gr taugeh

1/2 tl ve-tsin

100 gr fijngesneden witte kool

1 el bieslook

1 el selderij

250 gr fijngesneden varkensvlees, kip, garnalen of krab, gemengd
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Chinees-Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de uien, knoflook en het vlees in de reuzel.

Bak de taugeh en de kool even mee (ca 2 minuten).

Voeg de rijst toe en bak die mee.

Kluts 2 eieren met wat zout, roer dit door de warme massa en laat

stollen.

Bak van de overige eieren een omelet, rol die daarna op en snijd hem in

fijne reepjes.

Maak de nasi af met ketjap en ve-tsin.

Garneer met reepjes omelet, fijngesneden ham, bieslook en selderij.