Home > Recepten

Nasi goreng 4

500 gr speklappen (niet te vet)

10 kemiries

6 teentjes knoflook

stuk trassie

4 uien

1/2 klein potje gesneden stemgember

400 gr verse groenten zoals kool, taugeh, prei, wat worteltjes

2 rode lomboks

2 tl sereh

2 tl ketumbar

zout, ketjap

2 tl laos
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruid de lappen met het zout, de laos, sereh en ketumbar en wat ketjap, laat dit even intrekken en bak ze dan vlug bruin.

Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen, snijd ze daarna klein.

Fruit in de olie de samengewreven kemiries, knoflook en trassie met de fijngesnipperde uien (ca 10 minuten), doe er dan de schoongemaakte groenten bij met de fijngesneden lombok en laat dit ook weer ca 10 minuten sudderen.

Bak het vlees mee en doe er 2 eetlepels ketjap bij.

Meng er de gekookte, afgekoelde rijst bij en bak die onder goed doorroeren op.

Notities

Serveer met atjar, gebakken eieren en fruitjes.