Home > Recepten

Nasi goerih Pontianak

500 gr rijst

1 l dunne santen

3 daun salam

4 hardgekookte eieren

3 fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

wat sambal

zout

abon abon



Nasi gurih speciaal: Volgens recept, maar geef er dan sajoer tumis kool, sambal goreng boontjes en een kipgerecht bij.
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst in de santen met de daun salam gaar.

Bak de uitjes in olie knapperig bruin en laat ze uitlekken.

Pel de eieren en snijd ze overlangs in tweeën.

Dien de gare rijst op in een schaal en drapeer de halve eieren er omheen.

De abon abon kunt u er apart bij geven, maar ook alvast in het midden van de rijst draperen.

De gebakken uitjes kunt u erover strooien.