Lontong met sajoer lodeh presenteren |
|
lontong een recept sajoer lodeh een recept opor ajam serundeng sambal goreng kental sambal goreng ebbi abon boeboek lontong |
|
BereidingLontong is rijst, gekookt in zakjes van darmpapier of katoen. De zakjes zijn verkrijgbaar in alle Indonesische winkels; ook reeds gekookte lontong. Of panklaar, d.w.z. dat de rijst nog niet gekookt is. U kunt de zakjes een hele tijd bewaren op een droge koele plaats. De grootte van de zakjes is ongeveer 14 x 22 cm. Ze zijn aan één zijde open.Vul de zakjes met gewassen rijst tot 4 cm onder de helft, naai ze dan dicht. Kook de rijst gaar. Laat de zakjes afkoelen, snijd ze open en snijd de compacte rijstmassa in blokjes. Bij lontong horen, net als bij de overbekende nasi rames, allerlei bijgerechten. De sajoer die erbij hoort, is de sajoer lodeh. Hoe maakt u een lontongschotel klaar? Verdeel op een groot diep bord of langwerpige diepe schaal de blokjes lontong. Giet hierover de sajoer lodeh (niet te veel vocht, dat kunt u later alsnog toevoegen). Plaats in het midden een stuk kip van de opor ajam en een ei van de sambal goreng telor. Leg eromheen: 1 el seroendeng 2 el sambal goreng kentang (fijne reepjes aardappel droog gebakken met kruiden, o.a. pepers, zout, suiker, uitjes, salam en laos) 1 el sambal goreng ebbi (droog gebakken, gekruide, gedroogde garnalen) 1 el abon (droog gebakken, gekruid, uiteen geplozen gekookt vlees) Strooi hierover 1 el boeboek lontong (fijngemalen, gekruide, droog geroosterde sojabonen). NotitiesGeef er eventueel sambal oelek en sambal badjak bij. Vergeet de kroepoek niet! |
Home > Recepten