Lempervulling (bv boemboe kuning) |
|
5 rode uien 1 witte ui 3 teentjes knoflook ¾ tl ketumbar 1/4 tl djinten 1/2 tl kuncit 4 kemiries 1/4 tl laos 2 el olie 200 gr gehakt of tartaar peper en zout 2 el water met 1/4 cm santen mespunt sereh |
|
BereidingMaak de uien, knoflook en kemiries in de vijzel fijn samen met alle kruiden, zonder de sereh.Laat 2 eetlepels olie warm worden en fruit hierin het kruidenmengsel. Doe er dan het vlees en peper en zout naar smaak bij. Maak tijdens het braden het gehakt met twee vorken goed los. Voeg, als het goed gebraden is, 2 eetlepels water, de santen en een mespuntje sereh toe. Laat zachtjes bakken tot het vocht verdampt is. Pak dit vulsel in de ketan (rolletjes) en stoom ze dan in pisangbladeren of aluminiumfolie ca 15 minuten. |
Home > Recepten