Home > Recepten

Bami goreng 2 (eenvoudig)

500 gr vlees (varken/kip)

300 gr gemengde groenten

ui

knoflook

djahé (gember)

peper

(zout)

ve-tsin

bami

(wok/wadjan of koekepan)
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in kleine stukjes en kruid het met peper/(zout).

Was de groenten goed en snijd ze klein.

Maak de ui en knoflook fijn en doe er de djahé bij.

Maak hier een kruidenmengsel van dat goed met elkaar vermengd is.

Zet de wok/wadjan op het vuur, olie erin en dan het kruidenmengsel fruiten.

Het vlees erbij doen en omscheppend gaar bakken.

Dan de groenten erbij en weer even omscheppend roerbakken.

Als laatste de reeds gare bami (volg de aanwijzing op de verpakking) omscheppend op smaak afmaken met peper en ve-tsin.