Home > Recepten

Bami goreng met oedang

2 grote uien

1 teentje knoflook

250 à 350 gr bami of noedels (dunne bami)

150 gr gepelde garnalen

slaolie

500 gr verse spinazie

zout, peper

ve-tsin

nootmuskaat

trassie

laos
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Garnalengerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de garnalen af, laat ze uitlekken en strooi er wat zout, peper, laos en nootmuskaat over.

Snijd de spinazie in stukken van 5 cm, was ze en laat ze uitlekken.

Kook de bami intussen gaar, spoel ze af en laat ze uitlekken.

Fruit de garnalen in 1 1/2 el slaolie tot ze bruin zijn en laat ze uitlekken.

Doe hetzelfde met de spinazie, maar laat deze niet te zacht worden.

Fruit in de overgebleven olie de knoflook en ui.

Voeg dan de garnalen, spinazie en bami toe en roer alles goed door elkaar.

Dien het geheel warm op en geef er atjar en gebakken ei bij.