Home > Recepten

Mihoen

250 gr mihoen

1 grote ui

1 teentje knoflook

200 gr varkenspoulet

75 gr garnalen

1 grote prei

1 bosje selderij

400 gr witte kool

150 gr taugeh

ketjap

peper, zout

citroensap

stukje trassie

mespunt djahé

olie
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng een flinke pan water aan de kook.

Doe, als het kookt het vuur uit en leg de mihoen in het kokende water.

Laat het precies 3 minuten staan en doe de mihoen dan voorzichtig over in een vergiet.

Spoel hem af met koud water en laar uitlekken.

Snijd en was de groenten en laat ze uitlekken.

Bak het vlees in de hete olie en voeg de uitgelekte groenten, de trassie, een scheutje ketjap, peper, zout en djahé toe.

Laat zachtjes stoven tot de groenten bijna gaar zijn.

Doe de mihoen en garnalen erbij en laat alles warm worden.

Roer tot slot het citroensap erdoor.