Home > Recepten

Mihoen goreng 2

500 gr mihoen

350 gr varkensvlees of kip

150 gr gepepde garnalen

2 uien

2 teentjes knoflook

1 prei

ketjap, peper en zout

reuzel of plantaardige olie
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng water aan de kook en doe hier de mihoen ± 3 minuten in (de pan is dan van het vuur af).

Spoel de mihoen met koud water af en laat deze uitlekken.

Snijd het vlees in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes en wrijf de uien en knoflook fijn.

Fruit dan de uien en knoflook in de reuzel lichtbruin, voeg hier het vlees bij en bak dit gaar.

Voeg de prei, de met water verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe.

De mihoen met 2 vorken al omscheppend au bain marie verwarmen anders gaat ze vast zitten.

Garneer de mihoen met reepjes omelet en ham.