Home > Recepten

Sambal katjangsaus (sambal pindasaus)

100 gr zelfgebakken pinda's

50 gr santen

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2-3 lomboks

3 djeruk purutblaadjes

1 tl trassie

1 tl gula djawa

1 tl asem

1 tl zout

2 tl ketjap
  • Omschrijving recept: Sambals; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Haal de gebakken pinda's door een vleesmolen.

Breng de pinda's (of 2 volle eetlepels pindakaas) met 1 dl water op een lage warmtebron aan de kook en smelt de santen erin.

Pel de sjalotten en de knoflook.

Ontpit de lomboks en snijd ze met de sjalotten en de knoflook fijn.

Kneus ze samen met de djeruk purutblaadjes en roer dit alles met de trassie, gula djawa, asem, zout en ketjap door de pindasaus.

Breng aan de kook (nog steeds op een lage warmtebron).

Laat het sausje nog 3 minuten sudderen.