Home > Recepten

Saté manis 2

500 gr varkensfricadeau

2 zeer fijngesneden teentjes knoflook

6 el ketjap (manis)

1 el gula djawa

1/2 tl sambal (manis)

sap van 1/2 citroen
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de knoflook met wat zout.

Snijd het vlees in niet te klein dobbelstenen, smeer het in met de knoflookpulp en laat dit een half uur intrekken.

Maak van de ketjap, de suiker, de sambal en het citroensap een marinade.

Klop het geheel goed door elkaar, zodat de suiker goed oplost.

Giet de marinade over het vlees en laat het vlees zo drie uur staan.

Laat het dan uitlekken maar vang de marinade op.

Dep het vlees droog en rijg het aan de pennen of stokjes.

Rooster de saté's op de barbecue of grill en bestrijk ze daarbij regelmatig met de achtergebleven marinade.