Home > Recepten

Saté pentol 2 (Saté van fijngemalen vlees)

500 gr mals varkensvlees

2 eieren

3 el geraspte kokos

2 lomboks

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 kemiries

1/2 tl ketumbar

1/2 tl djinten

1 tl trassie

1 tl suiker

2 tl zout

1 tl asem

8 satéstokjes

olie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal het vlees fijn, klop de eieren los en vermeng ze met het vlees en de kokos.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze klein en kneus ze samen met de kemiries, ketumbar, djinten, trassie, suiker, zout en asem in een kom.

Meng alles door het vleesmengsel en vorm hiervan 8 rolletjes (croquetvorm). Steek de satéstokjes door de rolletjes en bak deze in ruim olie bruin.

Notities

Dien ze op met warme rijst en sajoer menir of sajoer asem, komkommer en kroepoek en - voor de liefhebbers - met sambal.