Home > Recepten

Saté babi 1 (saté van varkensvlees)

500 gr mals varkensvlees

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

1 tl ketumbar

1 mespunt laospoeder

1 tl zout

1 tl djahépoeder

1 tl asem

1 tl gula djawa

2 el boter

2 el ketjap

satéstokjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.

Kneus ze met de ketumbar, laos, zout, djahé, asem en gula djawa.

Smelt de boter, haal van de warmtebron en roer de ketjap en de kruiden erdoor.

Meng het vlees hiermee en laat het een half uur staan.

Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het zoals bij saté manis.

Notities

Deze saté kan met katjangsaus worden gegeten of met sambal djeruk.

Serveer de saté met rijst en sajoer kerrie of met rijst, komkommer en een mata sapi (spiegelei).