Home > Recepten

Saté babi en/of ajam

Marinade:

1/2 kopje ketjap

1 el olie

1 tl suiker

1 tl citroensap

1 tl knoflookpoeder

1 tl djahé

1 tl ketumbar

1/2 tl djintan



Saté-saus:

1 klein potje pindakaas

1/2 kopje ketjap

1 el suiker

1 tl djahé

1 tl knoflookpoeder

1 tl ketumbar

1/2 tl djintan

sambal naar smaak

citroen naar smaak
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Kipgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het varkens- en/of kippevlees in stukjes, leg zie in de marinade en laat ze zo lang mogelijk marineren.

Rijg ze aan stokjes en rooster ze.



Breng de pindasaus op een laag vuur aan de kook, laat niet te lang doorkoken, i.v.m. het afscheiden van noten-olie.

Leng aan met water.