Saté ajam betawi |
|
500 gr kipgehakt 2 rode uien 3 teentjes knoflook 2 kemirienoten 1 el trassiewater 4 daon djeruk purut 2 el gula djawa 1 1/2 tl zout 1 el asemwater olie satéstokjes Saus: 1/2 tl kuncit 3 kemirienoten 2 dl dikke santen Kruiden: 2 tl peper 1 el djintan 2 el ketumbar 3 el geraspte kokos |
|
BereidingMeng de kruiden door elkaar, stamp ze fijn en braad ze droog op.Braad de uien en knoflook en voeg de kruiden toe. Meng vervolgens de djeruk purut, gula djawa en zout met de gebraden kruiden door het kipgehakt. Voeg dan asem en trassiewater toe. Maak balletjes van het gehakt en steek ze aan de satépennen. Maak voor de saus de kemirienoten fijn. Voeg de kuncit hieraan toe en kook dit op met de santen. Terwijl de saté geroosterd wordt, giet u deze saus over het vlees. |
Home > Recepten