Kipsaté, gemarineerd |
|
1 citroen 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 tl sambal oelek 2 el ketjap 500 gr kipfilet olie zout 12 satépennen (hout) |
|
BereidingPers de citroen uit.Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper ze heel fijn. Roer in een kom een marinade van het citroensap met het sjalotje, de knoflook, de sambal en ketjap. Snijd de kipfilet in blokjes en schep die door de marinade. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de kip ca 2 uur staan. Schep het vlees af en toe om. Rijg de blokjes kip aan de satépennen. Leg deze tot gebruik afgedekt op een bord in de koelkast. Bestrijk ze, voordat u ze op de barbecue legt, dun met olie. Rooster de saté in ca 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig om. NotitiesLekker met ketjapsaus.Leg de satépennen van tevoren even in het water, dan verbranden ze niet en gaat het vlees er gemakkelijk af. |
Home > Recepten