Home > Recepten

Saté boemboe koening 1 (gele saté)

500 gr mals rundvlees

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 lomboks

3 kemiries

1 tl trassie

1/2 tl ketumbarpoeder

8 satéstokjes

2 tl kunirpoeder

1 mespuntje laospoeder

1 tl asem

1 tl gula djawa

1-2 tl zout

2 el boter

100 gr santen
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.

Ontpit de lombok. Kneus sjalotten, knoflook en lombok en voeg hierbij de kemiries, de trassie, ketumbar, kunir, laos, asem, gula djawa en zout.

Fruit het geheel in de boter, niet te bruin, giet 1 dl heet water erbij en los de santen erin op.

Laat alles op een lage warmtebron sudderen tot er een olielaagje aan de oppervlakte komt en het op een papje gaat lijken.

Het mag niet droog worden.

Haal het pannetje van de warmtebron en meng de stukjes vlees door het kruidenmengsel.

Laat een uur marineren.

Rijg het vlees aan de stokjes en rooster ze 5 minuten aan iedere kant.

Deze saté wordt zonder saus gegeten.

Notities

Tip: Met atjar ketimoen (zuur van komkommer) en sambal goreng boontjes of sambal goreng kool hebt u een perfecte maaltijd.