Home > Recepten

Pindasaus, zure

100 gr uien

2 el sambal brandal

20 rode Spaanse pepers

10 rawit (mini pepers)

10 belimbingwuluh (ovale zure vruchtjes) of 1 rabarberstengel

1 tl zout

3 tl suiker

250 gr pindakaas

1 l heet water

3 el olie
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de uien en maal ze fijn.

Was de pepers, ontpit ze en maal ze bij de uien fijn.

Was de belimbing of rabarber en snijd ze in kleine stukjes.

Verhit de olie op matig vuur.

Fruit de uien en pepers geurig.

Giet de helft van het hete water erin en voeg er zout en suiker aan toe.

Doe de stukjes belimbing erin en laat verder koken tot deze zacht zijn.

Prak of maal alles fijn met een staafmixer.

Doe dan de pindakaas erbij en roer goed met een garde onder toevoeging van het resterende water, tot een glad sausje ontstaat.

Doe er naar smaak wat zout en suiker bij.

Notities

Houdt u niet van een pittig pindasausje, neem dan slechts 1 eetlepel sambal brandal.