Home > Recepten

Saté ikan

500 gr kabeljauw of schelvis

1 ui

3 teentjes knoflook

2 eieren

meel

2 dl santen van 1/8 blok

paneermeel

1 prei

peterselie

satéstokjes



Kruiden:

1 el ketumbar

2 el serehpoeder

1/2 el djintan

1/2 tl laos

1/4 tl peper

1 tl suiker
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de vis fijn.

Snijd de ui en knoflook fijn en vermeng ze met de kruiden.

Splits de eieren en klop het eiwit stijf.

Neem ¾ deel van het kruidenmengsel en voeg de eidooiers, de fijngesneden prei, peterselie en vis toe.

Draai hier balletjes van en haal die door het eiwit en het paneermeel.

Vermeng de rest van het kruidenmengsel met de santen.

Rijg de balletjes aan de stokjes en rooster ze, terwijl u ze besprenkelt met de santensaus.