Home > Recepten

Laksa goreng van varkensvlees

500 gr varkensvlees

250 gr frikadellen (kip of vlees)

1 bord geweekte laksa/soe-oen

100 gr gekookte garnalen

150 gr champignons

1 kleine fijngesneden prei

5 teentjes knoflook

150 gr jonge peultjes

olie

boter



Kruiden:

2 el taotjo

1 el fijngesneden peterselie

zout

peper
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Deegwaren; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het in stukjes gesneden varkensvlees even in water en bak het daarna met de frikadellen in olie lichtbruin.

Voeg de fijngesneden uien, knoflook, zout en de garnalen aan het vlees toe en bak de even mee.

Voeg nu een volle lepel boter, de groenten en de overige kruiden toe.

Laat het geheel even bakken en blus het daarna met de bouillon af.

Breng het gerecht met peper en zout op smaak en laat het nog enkele minuten doorkoken tot het vlees gaar is.