Home > Recepten

Gulé bengala daging (varkensvlees met kerrie)

750 gr varkensvlees in grove blokken gesneden

2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen

2 kopjes dikke santen

2 tl ketumbar

1 tl djinten

1 tl kuncit

1/2 tl djahépoeder

2 in schijfjes gesnedenn rode of groene lombok

1 grote fijngesneden ui

3 fijngesneden teentjes knoflook

2 blaadjes djeruk purut

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het vlees in wat water en bewaar de bouillon.

Fruit in wat slaolie de knoflook, ui, lombok, ketumbar, djinten, kuncit en het djahépoeder.

Bak hierin het vlees en voeg dan de santen, de stukjes aardappel en de daun purut toe.

Laat het geheel 20 minuten op klein vuur doorsudderen, tot het vlees goed gaar is.

Let wel, hoe dikker de kerrie, hoe lekkerder het smaakt.

Let op voor te droog koken, doe er eventueel nog wat bouillon bij.

Als de aardappelen gaar zijn, is de kerrie goed.

Notities

Serveer bij witte rijst.