Kepiting daging (pikante vleeskrabbetjes) |
|
1 à 2 pond dik bevleesde krabbetjes 2 uien (1 fijn en 1 grof gesneden) 2 fijngemaakte teentjes knoflook 1 1/2 tl djahépoeder 1/2 rode paprika in blokjes (of wat sambal) 3 el ketjap manis 150 gr taugeh zout peper nootmuskaat |
|
BereidingSnijd dekrabbetjes zo in stukken, dat u tenminste aan één stuk twee ribben heeft.Vermeng de stukken krab met de grove ui, knoflook, djahépoeder, paprika, wat zout, peper, nootmuskaat en de ketjap. Laat het vlees 1 uur in een schaal met de marinade liggen. Bak of grill ze dan knapperig bruin en leg ze op een schaal. Fruit intussen de fijne ui met de uitgelekte taugeh en naar smaak afgemaakt met zout, peper en nootmuskaat. Fruit de taugeh niet te lang, want die moet knapperig blijven. Drapeer dan de taugeh op de krabbetjes en serveer bij witte rijst. NotitiesGeef er een sajoer of tjap tjoi bij. |
Home > Recepten