Home > Recepten

Babi kalimantan (gestoofd en gekruid varkensvlees)

3 flinke hamlappen

1 grote fijngesneden ui

2 fijngemaakte teentjes knoflook

1/2 tl kruidnagel

1 tl djahépoeder

2 el citroensap

peper

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de lappen in wat water met zout gaar en laat ze uitlekken.

Fruit in wat slaolie de knoflook en de ui bruin en haal ze uit de pan.

Bak in dezelfde slaolie (dus neem niet te weinig) het vlees knapperig bruin.

Voeg dan peper, zout, kruidnagel, djahé, citroensap en 2 kopjes van de overgebleven bouillon toe.

Laat het geheel ca 10 minuten doorstoven.

U kunt het vlees heel laten of in stukjes snijden.

Notities

Serveer bij witte rijst.