Home > Recepten

Babi tjampoer (varkensvlees met witte bonen)

500 gr hamlappen in dobbelsteentjes

2 grote uien in ringen

2 fijngemaakte teentjes knoflook

2 rode lomboks in ringen (of 1 paprika in blokjes)

2 tomaten in blokjes

1 klein blikje witte bonen

zout

peper

stukje trassie

nootmuskaat

1 daun salam
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de blokjes vlees met zout, peper en nootmuskaat en bak ze in wat slaolie knapperig bruin.

Fruit in dezelfde olie de knoflook, trassie, ui en lombok (of paprika), tot de uien bruin zijn.

Fruit er de stukjes tomaat bij, voeg het vlees, het daun salam en 1 kopje water toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

Meng als laatste de witte bonen er goed door en dien het gerecht warm op.