Home > Recepten

Opor tahoe telor daging (tahoe-/vlees-/eigerecht)

250 gr in dunne lapjes (3 cm in het vierkant) gesneden varkensvlees

per persoon 1/2 hardgekookt ei

1 blok tahoe in plakjes van 3 cm in het vierkant en 1 cm dik

3 fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

zout

peper

stukje trassie

1 kopje santen

10 fijngestampte kemiriepitten

nootmuskaat

djinten

1 daun salam
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Eiergerechten; Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de stukken tahoe in slaolie bruin en laat ze uitlekken in een vergiet.

Meng de ui, knoflook, trassie en de fijngestampte kemiriepitten goed door elkaar en fruit dit in wat slaolie.

Kruid het geheel en doe er het daun salam en het kopje santen bij.

De saus moet goed in het vlees trekken.

Verdun zonodig met water.

Doe als laatste de tahoe en de eieren erbij.

Let op dat de eieren niet stuk gaan.

Doe met het fruiten het vlees erbij en laat het bruin worden.