Home > Recepten

Ku lu yuk 09

500 gr varkensvlees

1 ei

maïzena



Voor de saus:

zout

olie

1 dl water

1 el suiker

aardappelmeel

3 sjalotten

1 teentje knoflook

1 potje atjar tjampoer

1 el ketjap

2 el tomatenketchup

1 klein blikje ananas

1 tl djahé

zout

gembernootjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees-Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop het ei los.

Snijd het vlees in dobbelstenen, zout het, haal het door het ei en daarna door de maïzena.

Laat in de olie het vlees LANGZAAM bruin bakken.

Snipper voor de saus de sjalotten en de knoflook.

Laat 1 dl water met de suiker aan de kook komen.

Doe de uien, knoflook, atjar, ketjap, tomatenketchup, ananas en djahé bij het suikerwater.

Laat dit mengsel zachtjes stoven tot alle ingredienten BIJNA gaar zijn.

Maak wat aardappelmeel aan met koud water en bind hiermee de saus.

Snijd de gember in plakjes en voeg die aan de saus toe, evenals het bruingebakken vlees.

Notities

Dien op met witte rijst of mie.