Home > Recepten

Winterschotel, Balinees

1 kg varkenslappen

4 hele grote uien

1 prei

3 teentjes knoflook

1 winterwortel

3 tomaten

1 el gula djawa

1 el ketjap manis

1 tl ketumbar

1 tl djahé

1 tl citroensap

1 el sambal badjak

2 el curry

4 el bloem

1 l kokend water of, nog lekkerder, bouillon

olie om te bakken
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de uien in grove stukken.

Snijd de prei en hak de knoflook fijn.

Snijd de winterwortel in plakjes.

Bak als eerste de winterwortel een minuut of vijf voor.

Doe dan de ui, sambal, prei, curry en knoflook erbij en bak het geheel tot de ui net glazig is.

Doe de bloem erbij en bak deze mee tot de bloem begint te kleuren.

Voeg dan zoveel water (bouillon) toe tot een stevige saus ontstaat.

Voeg de rest van de kruiden, het citroensap en de ketjap toe.

Bak in een andere pan het vlees even aan tot het begint te kleuren.

Schep het vlees over naar de saus.

Zet het geheel op een zeer laag vuur en laat het zolang pruttelen tot het vlees gaar is.