Assinan babi tjampoer (zoetzuur varkensvlees) |
|
750 gr varkensvlees (hamlappen) in blokjes 1 tl djahépoeder zout peper |
|
BereidingVermeng het vlees goed met deze kruiden.Maak een mengsel van 1 el maïzena, 1 geklutst ei en 1 el bloem. Meng het vlees hierdoor. (*) Maak een mengsel van 1 el ketjap manis, 3 el azijn, 3 el bruine basterdsuiker, 3 kopjes water, 3 el tomatenketchup en 1 el maïzena. Blanceer een halve grote winterwortel en snijd hem in stukjes, Deel 4 grote champignons in vieren, snijd 3 grote uien grof, snijd 1/3 komkommer in stukken, maak 1 teentje knoflook en een stukje trassie fijn. Verhit in een pan 3 kopjes slaolie, bak de stukjes vlees één voor één goudbruin en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de trassie, knoflook, ui en alle groenten 2 minuten. Schep alles eruit en laat het uitlekken. Giet de olie uit de pan, doe er 4 el van terug en maak deze warm. Doe er het mengsel (*) in en laat het op klein vuur indikken. Doe er dan het vlees en de groenten bij en laat alles nog ca 10 minuten doorsudderen. NotitiesServeer bij witte rijst of bami goreng. |
Home > Recepten