Home > Recepten

Assinan babi tjampoer (zoetzuur varkensvlees)

750 gr varkensvlees (hamlappen) in blokjes

1 tl djahépoeder

zout

peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het vlees goed met deze kruiden.

Maak een mengsel van 1 el maïzena, 1 geklutst ei en 1 el bloem.

Meng het vlees hierdoor.

(*) Maak een mengsel van 1 el ketjap manis, 3 el azijn, 3 el bruine basterdsuiker, 3 kopjes water, 3 el tomatenketchup en 1 el maïzena.

Blanceer een halve grote winterwortel en snijd hem in stukjes, Deel 4 grote champignons in vieren, snijd 3 grote uien grof, snijd 1/3 komkommer in stukken, maak 1 teentje knoflook en een stukje trassie fijn.

Verhit in een pan 3 kopjes slaolie, bak de stukjes vlees één voor één goudbruin en laat ze uitlekken.

Fruit in dezelfde olie de trassie, knoflook, ui en alle groenten 2 minuten.

Schep alles eruit en laat het uitlekken.

Giet de olie uit de pan, doe er 4 el van terug en maak deze warm.

Doe er het mengsel (*) in en laat het op klein vuur indikken.

Doe er dan het vlees en de groenten bij en laat alles nog ca 10 minuten doorsudderen.

Notities

Serveer bij witte rijst of bami goreng.