Home > Recepten

Ati goreng Sukabumi (gebakken lever speciaal)

750 gr varkens- of runderlever, gesneden in plakken van 1 cm dik

wat bloem

wat boter

zout

peper

100 grr ontbijtspek in kleine stukjes

2 grote fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

1 in reepjes gesneden paprika

100 gr fijngesneden champignons
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wentel de plakken lever in wat bloem en bak ze in wat boter bruin (gaar).

Strooi er hierna wat peper en zout over.

Fruit dan in wat boter de knoflook, ui, paprika, champignons en het spek.

Zorg ervoor dat het spek knapperig blijft en spreid dit uit over de lever, met de rest van de ingredienten.

Notities

Serveer dit bij warme witte rijst, nasi of bami goreng en voeg sambal naar smaak toe.