Opor rundvlees |
|
1 kg mager rundvlees santen van 1 1/2 kokosnoot 2 grote uien 6 teentjes knoflook 100 gr kemirinoten 1/2 tl trassie 2 tl gemalen ketumbar 1/2 tl gemalen djintan 1/2 tl gemalen kunjit 1 stengel sereh in 4 stukjes gesneden 4 blaadjes djeruk 4 sneetjes verse gember zout naar smaak peper olie |
|
BereidingSnijd het vlees in blokjes van 3x3 cm.Maal de uien, knoflook en kemirinoten fijn. Frituur deze samen met de kruiden en de djeruk, sereh en gember in 3 eetlepels olie tot het geurig ruikt. Voeg daarna het vlees toe, meng alles goed en doe er zout en peper bij. Voeg tenslotte onder af en toe roeren de santen toe. Laat het gerecht op een klein vuurtje een half uur sudderen. |
Home > Recepten