Home > Recepten

Bobotie 1/bobutie/bobote (rundvlees in de oven)

500 gr runderpoulet

5 sneetjes wit brood

1 kopje melk

1 grote fijngesneden ui

1 el kerriepoeder

2 tl bruine basterdsuiker

1 tl zout

1 el azijn of citroensap

30 gr boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch; Zuid-Afrikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week het brood in de melk en giet de melk die niet is opgenomen eraf.

Fruit in de boter de uien, de kerriepoeder, zout, suiker en de azijn of het citroensap.

Vermeng daarna alles goed met het uitgeklopte brood en doe er dan het vlees en de helft van 1 geklopt ei bij.

Breng de massa over in een goed ingevette vuurvaste schaal en giet er de tweede helft van het ei over.

Laat het ongeveer 25 minuten in een vrij warme oven bakken (stand 4-5).

Notities

Serveer met droge witte rijst, reepjes komkommer, plakjes banaan, gebakken klapper en uiteraard sambal.